Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Två skottskadade i Länsmansgården

Två personer fördes till sjukhus efter skottlossning i Länsmansgården sent på måndagskvällen. Ingen hade ännu på tisdagsförmiddagen gripits för dådet.

Det första larmet till polisen gällde väpnat rån, men frågetecknen kring händelseförloppet var kring midnatt fortfarande många. Det kan ha rört sig om någon annan upprinnelse än just rån.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Klart är att det förekom någon typ av skottlossning på Länsmanstorget i Länsmansgården på Hisingen strax före 22.30. Vittnen berättar att det hördes flera skott, kanske så många som åtta. Enligt obekräftade uppgifter ska polisen också ha hittat flera tomhylsor.

I samband med skottlossningen skadades två män i 25-årsåldern. Båda fördes till Sahlgrenska sjukhuset. På tisdag morgon bekräftar polisen att de två männen har skottskador, men att de inte är livshotande. Klart är dock att polispatruller följde med till sjukhuset. Enligt Sahlgrenskas tillförordnade presstalesman Alf Lernestam är de båda männen är allvarligt skadade.

Andra polispatruller befann sig under sena kvällen i området vid Klimatgatan och Temperaturgatan. Delar av området hölls avspärrat medan polisen förhörde folk som befunnit sig i närheten för att få en bättre bild av händelseförloppet. Även under tisdagsförmiddagen pågick förhör med vittnen.

- Vi har mycket vittnen att höra och många ingångsuppgifter att bearbeta, säger polisens presstalesman Björn Blixter.

Polisen har undersökt eventuella samband mellan skotten på Länsmanstorget och den granat som sprängdes i en restaurang i Gamlestan under samma kväll. Än så länge har de inte hittat några.

Mest läst