Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
tad78c28
Arkivbild.

Två rån på fredagskvällen

En kille har blivit av med sin jacka efter ett rån vid hållplatsen Marklandsgatan. – En kille kom fram till honom och sa att han ville prova hans jacka, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman vid Region Väst.

Det var vid halvåttatiden som anmälaren ska ha blivit tillfrågad av en annan kille ifall han kunde få pröva hans jacka.

– Anmälaren trodde att killen var beväpnad och lät honom göra det, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman vid Region Väst.

Plötsligt bestämmer sig killen som frågat efter jackan att springa från platsen, i riktning mot Axel Dahlströms torg.

Killen som blivit av med sin jacka ringer därefter in till polisen och berättar om vad som har hänt. Enligt honom ska gärningsmannen ha varit tillsammans med två andra killar när händelsen skedde.

Bara en dryg halvtimma senare har polisen fått in ytterligare ett larm gällande ett rån, denna gång utanför Nordea på Göteborgsvägen vid Sävedalen. Där står en man och tar ut pengar från en bankomat när han plötsligt blir utsatt för ett rånförsök.

En kille och en tjej kommer fram till honom, och killen tar fram en kniv och vill att mannen ger honom sina pengar. Han ska då ha sparkat ner honom och flytt till sin parkerade bil. Därpå ska killen ha sprungit efter och skärt sönder ett däck på mannens bil och sedan lämnat platsen.

Mest läst