Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Joels burgare av mald högrev, tryffel-aioli, ostronskivling, bacon, två typer av cheddarost, grön tomat, karamelliserad lök, syrad lök och pommes frites gjord på sötpotatis.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Två göteburgare i hamburger-SM-final

Finalisterna i årets hamburger-SM är klara. Två av fem bidrag är från Göteborg.

– Det började med att jag fick nys om tävlingen och la upp ett bidrag. Min flickvän Leyla ville bevisa att hon var bättre än mig så hon la också upp ett, berättade Joel Kakvand inför semifinalen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Båda gick till semifinal och nu har Joel gått till final. Även Karim Parto och Axel Cruce från Göteborg har tillsammans ett bidrag med i finalen. Joel Kakvand arbetar inte till vardags med mat men har ett stort matintresse.

– Det som är så bra med burgare är att man kan lägga på i princip allt man tycker är gott. Och man kan använda olika sorters kött och experimentera med olika sorters bröd. Man är inte så begränsad och möjligheterna är oändliga, säger han.

Tävlingen arrangeras för åttonde året i rad. En gång tidigare har en Göteborgare vunnit när Mikael Warberg 2010 stod som segrare. Årets tävling har pågått sedan i maj där deltagarna har fått postat bilder och recept på sina bidrag på Instagram.

30 bidrag gick semifinal där hamburgarna provlagades och smakades av innan fem finalister valdes ut. Finalen avgörs i Stockholm den 29 augusti där de tävlande ska tillaga hamburgaren framför en namnkunnig jury. I finaljuryn sitter bland annat hamburgerexperten George Motz och journalisten tillika hamburgerälskaren Jennie Hammar. Förstapriset är en resa till New York.

Joels burgare består av mald högrev, tryffel-aioli, ostronskivling, bacon, två typer av cheddarost, grön tomat, karamelliserad lök, syrad lök och pommes frites gjord på sötpotatis.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.