Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
ronnis

Tung förlust för Frölunda i heta rivalmötet på Hovet

Slutspel och desperation?Nja, inte riktigt än.Men Hovet-matchen mellan Djurgården och Frölunda var en härlig försmak av vad som väntar i mars.

När Djurgårdens spelare lystrar till sina fans i den där läktarsången som lite tjatigt uppmanar till full fart framåt och när Frölunda samtidigt lever upp till Vilda Västern (smeknamnet som föddes redan på 1960-talet) ja då kan det bli på Hovet som igår. Massor av chanser, bjudningar, spelvändningar, svett, tempo, stolpskott, en back som räddade på mållinjen (Oscar Fantenberg) ... Det enda som saknades var mål.

Så var verkligen den första perioden på Hovet. Det var så långtifrån skuggboxning man kan komma, mer som två otämjda sluggers som vevade på allt de orkade.

Frölundas två bästa chanser så långt hade Patrik Carlsson som brände två frilägen. Han borde framförallt ha satt pucken när passningen från Ryan Lasch ställde honom helt fri och med gott om tid.

Jag måste få upp pucken högt, längs med isen är det stängt. En kanonpassning och sedan upp med pucken. Då ska den sitta, sa Patrik Carlsson till C More efter den första perioden.

I andra mattades det något, och framförallt ställde Frölunda till det för sig i början av perioden. Annars så utsökte Lasse Johansson lämnade kassen för att stoppa en puck och frispelade en djurgårdare som hade helt öppet mål. Då kom Henrik Tömmernes och fick agera målvakt istället.

Bara några minuter in i perioden gjorde Matt Anderson 10 till hemmalaget sedan Tom Nilsson gått bort sig i egen zon. Frölunda jagade en kvittering, hade möjligheter och efter 14:56 kom den. Johan Sundström fick läge i powerplay, och snärtade iväg ett handledsskott upp i krysset.

Deras målvakt är ganska platt, sätter sig ner så det gäller att få upp pucken. Kul att spela en sådan här match. Det smäller och är känslor, och det är bra fart, sa Johan Sundström efter andra perioden.

Matt Anderson ökade på 2-1 i powerplay efter 8.48 ett mål som liksom trycktes in av hela Djurgårdens tyngd och historia. Frölunda pressade på riktigt bra mot slutet men närmare än ett stolpskott från Oscar Fantenberg kom aldrig göteborgarna.

Mest läst