Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tufft år väntar Juholt

Förtroendet rasar för Håkan Juholt och är nu nere på den lägsta nivån hittills för en socialdemokratisk partiledare. Bara SD-ledaren Jimmie Åkesson har lägre förtroende hos svenska folket.

Sedan den förra mätningen i Aftonbladet, i juni, har andelen som känner stort förtroende för Juholt minskat från 29 till 16 procent. 44 procent av de tillfrågade saknar helt förtroende för honom. För övriga partiledare har förtroendet ökat, visar Sifo-mätningen som gjordes den 13–15 december

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Statsminister Fredrik Reinfeldt toppar förtroendelistan med 67 procent.

KD-ledaren Göran Hägglund, som ifrågasatts i sitt parti och utmanas av Mats Odell vid rikstinget i slutet av januari, visar åter att han är populärare än sitt parti. Stödet för honom ökar med 8 procentenheter till 34 procent och stärker hans ställning inför partiledarvalet.

Kometen i partiledarkretsen är Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin som ökar med 10 procentenheter till 43 procent och intar andraplatsen efter Reinfeldt. Hos de tillfrågade mellan 18–29 år ligger han tätt i hälarna på Reinfeldt – 54 mot 57 procent.

Nya Centerledaren Annie Lööf får däremot en blygsam start och lägger sig med 30 procent på en sjätteplats. I ungdomsgruppen får hon bara 21 procent.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.