Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB140924BB400

Tuffa kängan till Stahre: Gjorde Göteborg till ett tjongalag

Östersunds Brwa Nouri tränades av Mikael Stahre en gång i tiden. Nu riktar han en känga mot sin förre tränare.– Jag blev besviken när han gjorde Göteborg till ett tjongalag, säger han i podden FD 60 Minuter.

Mikael Stahre är i dag tränare i Kina men Stahre firade tidigt framgångar och då i AIK där en av de stora talangerna var Brwa Nouri, i dag i allsvenska nykomlingen Östersund. När han gäster podden FD 60 Minuter ger han sin förre tränare Mikael Stahre en rejäl gänga för hur han utvecklade IFK Göteborg.

– Han hjälpte mig otroligt mycket och lärde mig spela fotboll. Sen blev jag såpass besviken på honom när han gjorde Göteborg till ett tjongalag. Jag ber om ursäkt för att jag säger det, men det känns så sjukt att han först lärde mig, som är såpass extrem i mitt sätt att tänka kring fotboll, för att sen gå till att tänka på resultat och vilja göra det enkelt för sig, Lite cyniskt sådär.

– Det är väldigt normalt, det är inte bara han som gjort det, man behöver resultat i svensk fotboll och då är det det enkla sättet. Man bryr sig nästan inte att det tar tid att bygga en kultur och en fotbollsidé som spelas i syd-Europa.

– Man gör det ett tag, men sen när det inte funkar och man får resultaten med sig så är det ett företag som behöver få in pengar, fansen är emot dig och så vidare. Då blir det mycket skitsamma, vi gör det enklare.

Mest läst