Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

TUFF ökar islamofobin

En förening som bjuder in islamisten Bilal Philips bör inte få bidrag av kommunen.

Föreningen TUFF, troende unga framtida förebilder, bildades efter Backabranden med syftet ge unga möjligheten att gemensamt bearbeta det trauma som brandkatastrofen var. På sin hemsida skriver föreningen också att man "arbetar för att förklara den svenska kontextens förhållande till de muslimska idealen".

Under många år har TUFF fått bidrag av kommunen. För att få detta måste verksamheten vara uppbyggd på demokratiska principer, öppen för alla och utgå från att samma rättigheter och skyldigheter för kvinnor och män.

Hur detta går ihop med att TUFF bjudit in den kontroversielle islamisten Bilal Philips är svårt att förstå. Philips är homofob, antisemit och för dödsstraff. Till råga på allt könssegregeras hans framträdanden.

Det är beklagligt att en förening med stora möjligheter att minska islamofobin i samhället istället gör tvärtom bjuder in en person som bekräftar intoleranta människors syn på islam som en fanatisk, ojämnställd och våldsbenägen religion. En sådan förening kan omöjigt få fortsatta kommunala bidrag. Göteborg bör därför säga nej till den ansökan som för tillfället ligger inne.

GP 16/4 -11

Mest läst