Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
IFK Göteborgs Nicklas Asp och Gaisspelaren Olle Johnels.

"Tror folk kan dra sig för att gå"

Det skulle bli derbyfest och publikrekord för futsal. Men supporterbråk förstörde festen och tvingade arrangören att stänga dörrarna och stänga ute folk från Lisebergshallen. – Det är trist om folk ska börja sig för att gå på futsal, säger Gais Olle Johnels.

Det hade hajpats i veckor kring det första alliansderbyt någonsin i futsal. IFK Göteborg skulle ta emot Gais i Lisebergshallen och biljetterna var slutsålda.

Men en dryg halvtimma före avspark, när runt 200 åskådare kommit in i Lisebergshallen, tvingades arrangören IFK Göteborg ta beslutet att stänga insläppet och stänga ute över 1 000 åskådare.

Inför glest besatta läktare vann Blåvitt med 3-2 efter att ha vänt under läge 0-2. Men även bland spelarna lades sordin på matchen av händelserna utanför.

– Det är självklart jäkligt tråkigt att det ska sluta så, vi hade sett fram emot en rejäl derbyfest med fullsatta läktare. Utan att veta vad som har hänt kan jag säga att det var fruktansvärt tråkigt, säger IFK Göteborgs lagkapten Nicklas Asp.

Han får medhåll av Gais Olle Johnels som tidigt fick information om det inträffade.

– Min fru är på väg att föda vårt tredje barn så jag hade bett vår andremålvakt hålla koll på min mobil och jag hade köpt fem biljetter till fem kompisar som skulle kommit. Så jag kollade mobilen lite innan och fick sms om att de inte kom in för att de hade stängt dörrarna, säger Johnels.

– Det kändes ju jättetrist för man hade ju förväntat sig fulla läktare, så man började undra lite vad som hände. Sedan fick vi höra i halvlek att det hade hänt någonting på stan. Det drar ju lite smolk i bägaren.

– Jag tycker ändå vi gjorde en bra match så det hade varit kul om de varit mer gaisare och IFK:are här och fått se den här matchen som ändå var unik.

Vad betyder det för sporten futsal att det här händer?

– Jag tror tyvärr att det kan betyda jättemycket. För något år sedan var man glad om det kom 25-50 personer på en match, nu har det blivit lite drag på flera arenor runtom i Sverige. Det är trist om folk ska börja sig för att gå på futsal. Så jag tror tyvärr att det kan skicka tråkiga signaler så att folk kan dra sig för att gå.

Mest läst