Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
olivia

"Trodde det skulle kännas konstigare"

Skadetyngda Önnered stod emot bra. Men till slut blev mästarlaget Sävehof – med förra ÖHK-spelaren Olivia Mellegård i spetsen - allt för tungt. Det blev stryk med 33-21.

Olivia Mellegård, 19, spelade tolv år i Önnered innan hon skrev på för mästarna Sävehof inför den här säsongen.

Första gången hon var tillbaka i ÖHK-hallen var i måndagens derby där hon med sina sju mål var med om att sänka sina gamla lagkamrater.

– Efter så många år i Önnered trodde jag att det skulle kännas konstigare att vara tillbaka än vad det gjorde. De tankarna försvann när spelet kom igång, säger hon till GP.

Inför matchen i ÖHK-hallen hade båda lagen press på sig.

Bottenlaget Önnered behövde vinst för att inte fastna i kvalträsket – och topplaget Sävehof behövde vinst för att inte glappet upp till Skuru skulle öka.

Det blev en tät och tuff inledning och det dröjde nästan fem minuter innan första målet kom genom hemmalagets Ellen Laanemets.

Det tog dock bara en halv minut innan gästerna svarade och det var just Olivia Mellegård som var satte kvitteringen.

Upp till 5-5 följde lagen varandra målmässigt och efter en dryg kvart tog Önnered ledningen genom Evelina Källhage.

Så långt var det jämnt i den underhållande matchen.

Sävehof drog dock ifrån och för Önnered blev det extra tufft när lagkaptenen och nyckelspelaren Beatrice Nilsson tvingades lämna planen skadad efter drygt 23 minuter. Hon hade väldigt ont i området runt ena vaden och ska röntgas för besked om hur allvarlig skadan är.

Önnered som hade flera spelare på skadelistan inför matchen fortsatte dock att streta emot bra, inte minst storspelade målvakten Sara Nirvander. Hon gjorde ett flertal högklassiga räddningar och hindrade förlusten från att bli större.

– Det är klart att man är extra taggad inför ett derby, men att släppa in 33 bollar är väl inget man är direkt glad över precis. Men med tanke på motståndet och att vi hade flera ordinarie spelare borta är jag nöjd med mitt spel, säger hon.

I paus hade gästerna ledningen med 15-8 och även om hemmalaget kämpade var det svårt att hänga med när mästarna la i en ytterligare en växel under den andra halvleken. Siffrorna rann till slut rann i väg rejält.

– Jag tycker ändå att tjejerna kämpade heroiskt. I en sådan här match blir spelet lite av Davids kamp mot Goliat, säger Önnereds tränare Magnus Ferdinandsson.

Mest läst