Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  @trettiosjukvm: ”Jag försöker hålla det på en bra nivå”

  Hemma hos Fanny Henricson är den speciellt en plats som är flitigt fotograferad.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Varför började du instagramma?

  – Jag hade redan en inredningsblogg, mitt Instagramkonto blev som en förlängning och ett komplement till den. I början använde jag mig av både ett privat och ett offentligt konto parallellt men numera använder jag bara mitt offentliga. Det blev helt enkelt lite klurigt att köra på två.

  Hur ser vardagen ut hos en inredningsinstagrammare?

  – Precis som många andras! Förutom att jag kanske lite oftare tar upp telefonen för att fota omgivningen.

  Är det lika snyggt hemma hos dig som det ser ut på bilderna? 

  – Haha, I wish! Absolut inte, man får inte glömma allt som gömmer sig i kulisserna. Vi väljer ju alla vad vi vill visa upp. När jag lägger upp en bild på till exempel ett fint stilleben kan det likaväl samtidigt ligga en stor klädhög i soffan bredvid eller pappkartonger på golvet som ska slängas. Det är bara att det där aldrig syns på bild.

  Varför är det så populärt med inredning på Instagram?

  – Jag tror det är på grund av att många söker ny inspiration, tips och idéer. Då ger Instagram ett lätthanterligt och snabbt flöde kring det som just du är intresserad av. Det har nog aldrig varit så lätt att matas med fina bilder från människor världen över som nu. Jag älskar det!

  Hur jobbar du rent praktiskt med ditt konto?

  – Det finns inga måsten kring hur ofta jag ska lägga upp bilder men oftast blir det nog en om dagen. Men ibland kan det gå flera dagar utan någonting och det är ganska skönt det med, jag vill aldrig att det ska bli en press. Det ska vara kul! Bilderna tar jag med min telefon, sedan redigerar jag med Snapseed där jag i stort sett alltid gör likadant: ljusar upp, ändrar lite på kontrasterna och drar ner mättnaden.

  Vad går hem hos dina följare?

  – Ljusa och klara bilder hemifrån på olika delar av lägenheten eller diverse stilleben brukar uppskattas. Likaså gillar de inspirerande bilder från till exempel en butik eller en restaurang jag har besökt.

  Hur mycket tid lägger du på det?

  – Jag kan lägga en del tid på att gå igenom flödet och kika på andras konton för att få inspiration men faktiskt inte så mycket tid just på att lägga upp nya bilder. Det går ganska fort och det gillar jag. Det får aldrig gå överstyr och ta över.

  Känner du någonsin en press att leverera?

  – Jag tror att det är lätt hänt att det blir så men jag försöker hålla det på en bra nivå. Om det inte är skoj längre utan blir mer av en stress så kanske det är dags att börja fundera på varför man egentligen gör det här.

  FAKTA: @trettiosjukvm

  Namn: Fanny Henricsson

  Ålder: 28 år.

  Familj: Mamma, pappa, storasyster och storebror.

  Yrke: Jobbar med transport och logistik.

  Bor: Lunden i Göteborg.

  På Instagram: @trettiosjukvm.

  Antal följare: Cirka 3 700.

  Mitt bildgalleri: ”En mix av inredningsdetaljer hemifrån blandat med lite Göteborgskärlek.”

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.