Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Tredje gången gillt för Måns Zelmerlöw

Vilken kross! Det var tredje gången gillt för Måns Zelmerlöw i Melodifestivalen och den här gången var han överlägsen. Den 21 maj sjunger han Heroes i Wien.

- Det känns helt fantastiskt. Jag är så lycklig, glad och tacksam till alla som har röstat. Det är helt sjukt. När jag skulle sjunga låten igen började jag nästan böla, säger en chockat glad Måns Zelmerlöw.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han har tävlat i festivalen två gånger tidigare, 2007 med Cara mia då han kom trea och 2009 med Hope & glory. Då ledde han efter att jurygrupperna hade lämnat sina röster, men åkte ut på tittarrösterna.

Under finalveckan har Heroes vuxit sig allt starkare som förhandsfavorit. Måns Zelmerlöw har konsekvent undvikit att prata om sig själv i favorittermer.

Nu när allt är klart, kan du erkänna att du kände av favoritskapet?

- Det är klart att jag gjorde. Det var pissjobbigt. Jag har verkligen försökt trycka bort det. Jag var nervös hela dan och nu när jag skulle sjunga bestämde jag mig för att "det här är ett rep och jag skiter i allt". Och så sjöng jag fan så mycket bättre än på genrepet.

Resultatet blev en totalt överlägsen seger. Måns Zelmerlöw fick hela nio stycken 12-poängare av jurygrupperna och hade en komfortabel ledning. Trots det vågade han inte tro på seger där han satt i green room.

- Jag var inte alls säker, utan tänkte nej, nej, nej, nu blir det som 2009 igen. Jag förberedde mig på en förlust, för jag ville inte ha den där blicken jag hade 2009 igen, säger han.

Hans oro var helt obefogad. När tittarrösterna hade lämnats stod det klart att han hade fått 288 poäng, vilket är 20 mer än Loreen fick när hon vann 2013.

Hur ska du fira?

- Med massor av kramar och skumpa och dans på bordet. Och sent ska det bli!

Sedan blir det till att ladda om och Zelmerlöw är beredd att sikta på guld i Europa-finalen:

- Jag har en känsla av att det här kommer att gå väldigt bra i Wien. VI ska bara förfina numret och vinna det där kalaset.

Till sommaren är det tänkt att Måns Zelmerlöws nya skiva ska vara klar.

- Heroes blir någon slags ytterlighet på den kommande skivan. Det mesta andra kommer att dra åt hur det lät på Barcelona sessions. Sedan ska vi säkert fylla på med lite nyskrivet som drar mer åt Heroes. Det ska bli kul.

Sedan är det hög tid att infria löftet han gav till tittarna om han skulle vinna och börja träna inför att göra "en svensk klassiker", alltså att genomföra Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet under ett år.

- Det är så dumt och så korkat. Men jag har hört att Vansbrosimmet är lättast så det ser jag mest fram emot, haha.

Tittarsiffran för finalprogrammet blir officiell först på måndag, men siffran för antalet inkomna röster skvallrar om högt tittande: Drygt 1,5 miljoner röster kom in under kvällen och Radiohjälpen fick nästan 3 miljoner kronor.

Fakta: Resultatet

1. Måns Zelmerlöw - Heroes 288 poäng

2. Jon Henrik Fjällgren - Jag är fri 139 poäng

3. Mariette - Don't stop believing 102 poäng

4. Hasse Andersson - Guld och gröna skogar 78 poäng

5. Eric Saade - Sting 77 poäng

6. Linus Svenning - Forever starts today 59 poäng

7. Isa - Don't stop 56 poäng

8. Samir & Victor - Groupie 49 poäng

9. Magnus Carlsson - Möt mig i Gamla stan 28 poäng

10. JTR - Building it up 25 poäng

11. Jessica Andersson - Can't hurt me now 23 poäng

12. Dinah Nah - Make me lalala 22 poäng

Mest läst