Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
polis buss mörker.jpg

Tre rån i Göteborg inom loppet av 45 minuter

På tisdagskvällen inträffade två, kanske tre, rån i Göteborg. Ett vid Långmosseskolan i Angered, ett i Gårdstensbergen och ett i Keillers park på Ramberget.

Allt skedde inom loppet av en trekvart.

Klockan 19.37 kom larmet från Långmosseskolan. En flicka och kanske också en pojke rånades av ett gäng killar. De ska ha blivit av med sina mobiler.

Ett vittne ringer och larmar då han hör en kvinna skrika och säger att han tror det är ett rån. Polis i området är snabbt på platsen och hör också skrik. De ser sen hur några killar springer iväg. Polisen tillkallar en hundpatrull och med hjälp av hunden hittas telefonen i pojkarnas flyktväg.

Senare hittar polisen också halsdukar som gärningsmännen burit. Det handlade om fyra yngre pojkar som hade hotat med kniv. Ingen är ännu gripen.

Flickan sägs vara chockad vilket kan förklara att en del uppgifter är lite oklara för polisen.

Klockan 20.22 rånades en närbutik i Gårdstensbergen av en ensam maskerad gärningsman som hotade med vapen eller ett vapenliknande föremål.

Ingen skadades. Gärningsmannen flydde från platsen. Det är inte klart vad som har tillgripits.

Klockan 20.25 kom uppgifter om ett rån i Keillers park på Ramberget. Offret säger att han blivit av med sin jacka under en promenad. Han hade varit hemma i en halvtimme då polisen blev uppringd och informerad.

Mest läst