Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
polis

Tre omhändertagna efter pistolrån i Göteborg

En mindre butik i Utby har blivit utsatt för rån på lördagseftermiddagen. Flera gärningsmän ska ha hotat till sig cigaretter och kontanter, enligt polisen. Tre personer har tagits in för förhör.

- Vi har tagit in 3 personer för förhör. Det är tips som kommit in till oss som har lett fram till att vi kunde omhänderta de här personerna. Mycket mer kan jag inte säga i nuläget. Vi får se vad förhören ger, säger Anki Larsson, gruppchef på polisens regionslednignscentral, RLC, vid 19-tiden på lördagen.

Larmet kom in till polisen 17:58 på lördagseftermiddagen. Enligt vittnesuppgifter ska rånat ha utförts av flera gärningsmän som tvingat till sig cigaretter och kontanter. Någon av gärningsmännen ska ha burit på ett pistollikande föremål.

- Det berskrevs som att tre personer rånat butiken med ett pistolliknande föremål. De ska sen ha sprungit iväg från platsen, säger Anki Larsson.

Polisen avbröt sitt aktiva sökningsarbete efter gärningsmännen strax innan 20-tiden. Fler vittnen skulle höras under kvällen.

Mest läst