Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Tre anhållna för brand i Torslandaskolan

Tre ungdomar har anhållits misstänka för den grova mordbranden i Torslandaskolan i lördags.

Kammaråklagare Elisabeth Trouvé beslutade på tisdagen att anhålla tre ungdomar misstänkta för grov mordbrand i skolan i Torslanda den 14 november.

Alla tre ungdomarna är mellan 17 och 19 år. Två av dem är kända av polisen sedan tidigare. Alla tre kommer från Torslandaområdet.

– Inga ytterligare uppgifter kan lämnas i nuläget på grund av förundersökningens känsliga läge, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

SDN-chefen i Torslanda Stig Santa har just fått besked från polisen när GP ringer:

- Det var som vi misstänkte. Branden har orsakats av Torslandapojkar och kan inte kopplas till bränderna som varit i resten av stan, säger Stig Santa.

Betygen var aldrig i fara

Eleverna i Torslandaskolan har varit lediga ett par dagar, medan lärarna förberett lektioner i snabbt inhyrda lokaler. I dag onsdag återupptas undervisningen i Noleredsskolan, Lillebyskolan, Nordlyckeskolan och Trulsegårdsskolan.

- Vi har fått många erbjudanden om nya lokaler. Det viktigaste var att samla eleverna ur samma årskurs i kända skolor i närheten, säger Eva Hansell, skolchef i Torslanda SDN.

Hon är mycket glad över allt stöd som strömmat till efter branden. Flera förlag erbjöd sig snabbt att skicka nya läroböcker. IT-avdelningen har gjort en stor beställning på datorer.

- Som tur är finns lärarnas dokumentation lagrad i hårddiskar. Alla åttor och nior kommer att få sina julbetyg, säger Eva Hansell.

Räddningstjänsten kom också ge ett glädjade besked: Musikinstrumenten finns kvar och fungerar. Trumset, gitarrer, flöjter med mera låg helt oskadda kvar i ett skyddsrum, som öppnades när branden var helt släckt i går.

Mest läst