Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Trafikkaos runt Göteborg

Först vid halvsju-tiden på måndagskvällen var E 6 i södra Halland farbar efter morgonens olycka med sex lastbilar inblandade.

Sex lastbilar och 15 personbilar har fastnat på E6 mellan Getinge och Heberg i Halland, efter en olycka. Köerna i norrgående riktning slingrar sig kilometerlånga, efter att motorvägen stängts av. Under tiden hänvisar orange skyltar via gamla E6. Och det kan ta ett bra tag innan trafiken släpps på, enligt Trafikverket. Eftersom det fortfarande snöar måste vägen röjas och saltas innan den kan öppnas igen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Samtidigt rapporterar SOS ofta om ytterligare olyckor och avåkningar i årets första riktiga snöfall i Göteborgsområdet.

På E6 vid Torrekullamotet söder om Mölndal hamnar en personbil på taket i södergående körriktning. En kvinna förs med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset med oklara skador, uppger polisens ledningscentral.

Strax efter klockan 13 körde en bilist på Landvettervägen in i en lyktstolpe i närheten av Öjersjö och då fått sin krockkudde i ansiktet.

Ungefär samtidigt har en lastbil med trailer från logistikföretaget DSV lagt sig över riksväg 40 vid Ryamotet öster om Landvetter och blockerar båda körfälten i riktning mot Borås. Ambulans larmas till olycksplatsen. Trafiken leds tills vidare om via Ryamotet.

På måndagsförmiddagen fördes sammanlagt tre personer till sjukhus efter minst fyra trafikolyckor på motorvägen mellan Mölnlycke och Landvetter. Olyckorna gjorde att R40 var avstängd i riktning mot Göteborg.

Strax öster om Mölnlyckemotet var en Västtrafikbuss på linje 100 från Borås och flera personbilar inblandade i en olycka i riktning mot Göteborg, vid kvart i nio-tiden.

- Ingen är skadad ombord på bussen och den kommer, när trafiksituationen tillåter, att kunna fortsätta mot Göteborg, sa Kristian Lans på Västtrafiks pressjour vid kvart i tio-tiden.

Flera andra mindre olyckor inträffade också i närheten på motorvägen, även i riktning mot Landvetter och Borås. Under tiden bildas mycket långa köer på riksväg 40, framförallt mot Göteborg och trafiken hänvisas under tiden till gamla riksvägen som löper parallell med motorvägen.

Enligt polisens pressinformation har sammanlagt tre personer förts till sjukhus efter olyckorna på riksväg 40.

Ungefär samtidigt var E6 i norra Halland avstängd på två ställen runt Kungsbacka. Vid Fjärås var motorvägen avstängd i riktning mot Göteborg efter att, enligt uppgifter till Trafikverkets ledningscentral, uppemot tio bilar varit inblandade i någon form av olycka på morgonen. En lastbil med släp ligger på sidan i diket och när den ska bärgas kommer framkomligheten på motorvägen troligen att begränsas ytterligare.

Också mellan Sandsjöbacka och Kungsbacka Norra var motorvägen avstängd i södergående riktning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.