Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Trafiken: Omfattande köer på alla stora leder

GP livebevakar efter snökaoset, se hur tåg- buss- och biltrafiken påverkas i dag.

Är du drabbad? Har du bilder på snövädret? Kontakta GP!

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Läs också: Säsongens värsta snöfall

På Swedavia tror man också att kaoset är över för den här gången.
Det började med totalstopp. På Landvetter, på Göteborgs central och på vägarna.
– Fram till klockan åtta på morgonen hade vi inga avgångar och inga landningar på Landvetter. 17 flighter påverkades direkt, berättade Henrik Kelfve på Swedavias pressjour.

Därefter smög trafiken i gång, men inte förrän halvfyra var flygplatsen åter i full drift. Första flighten som kom i väg på ordinarie tid lyfte klockan 18, mot Cambridge. Vid åttatiden i går hade sammanlagt 18 flighter fått ställas in och flygplatsen drogs med en del följdförseningar, både på grund av de egna problemen och till följd av problem på andra flygplatser.
Tågtrafiken drogs med kraftiga förseningar hela tisdagen. Ett kontaktledningsfel, ett lok som inte gick att få undan och på det krånglande växlar över hela nätet, ställde till det i alla riktningar till och från Göteborgs central, från tidig morgon ända in på kvällen.
Vid halvåttatiden var prognosen från Trafikverket att tågen skulle kunna rulla som normalt vid niotiden. Då hade man till slut börjat släpa bort tåget och ingen ny snö väntades under natten.
– Vad jag förstår har det inte varit totalstopp på något spår någonstans, men det har många förseningar. 75 procent av alla tåg har gått precis i tid, 25 procent har haft störningar, sammanfattade Lars Hedström på Trafikverket vid halvåttatiden.

Läget på vägarna förbättrades stadigt allteftersom dagen gick och snöröjningen nådde fram till fler och fler vägar. Snöfall och drivsnö på grund av blåst ställde till det under förmiddagen.
– Vad jag har hört har det inte varit några allvarligare olyckor till följd av snön, men det har varit väldigt många avåkningar och bilar och lastbilar som har fastnat, sade Lars Hedström.

Se också: Fick gå en och en halv timme: "Det är förjävligt"

Om onsdagens trafik var såväl han som Swedavias Henrik Kelfve under kvällen optimistiska.
– Det finns inga fler varningar om mer nederbörd vad jag vet, så det borde kunna vara en mer normaldag, sade Lars Hedström.
– Förseningarna väntas lösa sig under tisdagskvällen, med minskande trafik och en flygplats i full kapacitet. Vi väntar oss inga fortsatta problem.

Men han passar på att skicka med en uppmaning till dem som ska ta flyget från Landvetter under onsdagen:
– På grund av att det har fallit så mycket snö har det varit en del problem med parkeringarna, så vi rekommenderar alla resenärer att ta taxi eller flygbussen till Landvetter. Tar man egen bil kan det bli problematiskt.

Läs också: Hon tog skidorna till jobbet

Mest läst