Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Torslanda SDN vill ha delning

En majoritet i Torslandas stadsdelsnämnd beslutade på tisdagskvällen att man ställer sig bakom yrkandet om att Torslanda ska bli en egen kommun.

Beslutet fattades vid ett extrainsatt möte.

- Beslutet innebär att MP, KD, M, FP och C tillstyrker en delning. Och att det skall genomföras en opinionsundersökning för att se vad Torslandaborna tycker om att bilda en egen kommun, säger Lennart Bjärknemyr (MP), andre vice ordförande i nämnden.

Att man vill göra en opinionsundersökning och inte en folkomröstning, beror enligt Bjärknemyr på att man anser att det sistnämnda redan har använts en gång. Det var 1998 och gav resultatet att 65 procent var för en delning.

Enligt Bjärknemyr fattades beslutet utan någon större debatt. Enbart företrädarna för S och V var av en annan åsikt.

- Vi tycker naturligtvis att detta inte är något bra beslut, säger stadsdelsnämndens ordförande Håkan Persson (S). Vi har svårt att se de fördelar som majoriteten ser med en delning och tror att det inte blir lätt för Torslanda som en liten kommun i Göteborgsområdet.

Den formella fortsättningen blir nu att frågan skall tas upp Göteborgs kommunfullmäktige, som i sin tur skall avge ett svar i frågan till kammarkollegiet.

Mest läst