Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Toppmötet som skakar fotbollsvärlden – kan förändra allt

Flera av de största engelska klubbarna har i ett möte med en amerikansk miljardär diskuterar möjligheten att lämna Champions League för att starta en ny europeisk liga.

Det är The Sun som skriver att Manchester United, Arsenal, Liverpool, Manchester City och Chelsea har planer på att bilda en egen europeisk superliga.

Idén ska vara amerikanen Stephen Ross. På Dorchester Hotel i London ska han tillsammans med ovan nämnda klubbar haft ett möte om ligan.

Några närmare uppgifter om vilka lag, förutom de engelska storklubbarna, som skulle ingå i ligan framkommer inte. Anledningen till viljan att starta en ny liga – som hotar Champions League – kan vara att flera av toppklubbarna i England riskerar att missa nästa säsongs Champions League.

För några veckor sedan rapporterade skotsk media om att det fanns planer på att en europeisk liga för lagen strax under den allra högsta nivån – där bland annat IFK Göteborg skulle kunna ingå. Kanske får den tanken nytt liv i och med sammanträdet på Dorchester Hotel.

Mest läst