Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
polis buss mörker 2

Tonårig flicka misshandlades brutalt

En flicka i tonåren har blivit brutalt misshandlad av tre okända män i Kungsbacka. Polisen söker nu efter gärningsmännen som lämnade platsen i en silverfärgad bil.– Flickan ska ha blivit brutalt misshandlad, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Polisen larmades om misshandeln vid 17.40-tiden på måndagen.

Den tonåriga flickan ska kort innan larmet ha blivit överfallen av tre för henne okända män.

– Vi får in att en ung kvinna ska ha blivit brutalt misshandlad vid Hamntorget i Kungsbacka. Vi har bara fått en kortfattad beskrivning än så länge gällande det som har hänt, berättade Peter Adlersson kort efter attacken.

Polisen uppger att flickan har körts i ambulans till Varbergs sjukhus.

– Vi fick in lite uppgifter innan hon kördes iväg till sjukhuset. Flickan har uppgett att männen ska ha lämnat platsen i en silverfärgad bil och att de var helt okända för henne, säger Peter Adlersson.

Flickans skadeläge är för polisen i nuläget oklart.

– Men hon ska ha uppgett hon tappat känseln i sina ben, säger Adlersson.

Misshandeln ska ha varit helt oprovocerad och polisen har skickat ut en efterlysning efter den silverfärgade bilen som gärningsmännen ska ha lämnat brottsplatsen i.

– Bilen är efterlyst i hela regionen, men vi har inget direkt sökområde efter den. Vi har inte heller något registreringsnummer, säger Peter Adlersson.

Polisen vill nu ha in tips och iakttagelser från allmänheten gällande det brottet som rubriceras som en grov misshandel.

– Men vi vill som sagt ha in fler tips om det är så att någon vet mer om det här. Det kan vara att man har sett någonting eller har uppgifter om den här bilen, säger Peter Adlersson.

De misstänkta männen uppges vara i 25-årsåldern.

Polisen hoppas kunna hålla nya förhör med den drabbade flickan som alltså just nu vårdas på sjukhus.

– Jag vet inte riktigt när vi kan höra henne, hon genomgår väl ett en noggrann undersökning med tanke på hennes symptom. Vi har poliser på plats vid sjukhuset, säger Peter Adlersson.

Under måndagskvällen har polisen knackat dörr och sökt efter vittnen i närheten av brottsplatsen.

– Mig veterligen har vi inga direkta tips att gå på just nu, allt är väldigt oklart, men alla våra patruller har ju fått uppgifterna om den här bilen och vi har även patruller kvar vid brottsplatsen, berättade Peter Adlersson under måndagskvällen.

Vid 21-tiden uppgav polisen att den utsatta flickan hörts på nytt av polisen gällande händelsen.

Polisen vill inte gå in i detalj på vad som framkom i förhöret - mer än att uppgifterna i sak stämmer överens med de initiala uppgifterna som hon lämnade innan hon kördes till sjukhus.

Mest läst