Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Axel Wibrån fick en smäll i den första halvleken.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Tolv timmar i buss väntar efter förlusten

  Säsongens längsta resa för Utsikten innebar en ny förlust – säsongens trettonde. – De är skickligare än vad vi är, säger Utsiktens tränare Janne Carlsson.

  Det blev som väntat en enkel seger för topplaget Östersund mot Utsikten. Slutsiffrorna blev till sist 5–1 efter att Jamie Hopcutt bjudit på ett hattrick, bland annat genom en läcker soloprestation (som gav 3–0).

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Men det kunde ha börjat bra för Utsikten. Redan i den 10:e minuten var Kikens skyttekung Luka Mijaljevic på väg mot ett friläge när domaren blåste av för frispark mot anfallskollegan Jesper Westermark för en neddragning.

  – Jag tror domaren gör rätt. Men det är klart att 0–1 hade gett oss energi, men jag vet inte om vi hade kunnat stå emot ändå, säger Kikens tränare Janne Carlsson.

  I stället började Utsiktens fall under tre minuter i mitten av första halvlek. Först sprang Michael Omoh enkelt ifrån Daniel Forsell ute till vänster. Omohs skott räddades av Axel Wibrån, men returen trycktes i mål av Alex Dyer. 2–0 kom av samme Dyer efter passivt försvarsspel av Utsikten.

  – När de är skickliga kan det ibland se taffligt ut. De gör två fina mål där, säger Janne Carlsson.

  Utsikten hade ett farligt avslut på hela matchen – det gick också i mål när Joakim Edström reducerade till 3–1 i den andra halvleken efter en fin djupledspassning av Daniel Forsell. I alla fall något att ta med sig på den tolv timmar långa nattbussresan hem från Jämtland.

  – Vi hade en taktik att vi skulle styra dem utåt, men det hjälpte inte. De är skickligare en mot en. Vi åkte upp ganska sargade, men vi åker härifrån starkare även om vi fick stryk med 5–1.

  Utsiktens målvakt Axel Wibrån fick hämta ut fem bollar ur målet – och dessutom påbörja hemresan med ett sårigt ansikte efter en kollision med Östersunds amerikan Andrew Stadler i den första halvleken.

  En match återstår för Utsikten före landslagsuppehållet: hemmamatch mot Sirius – också det ett topplag – på lördag.

  – Det är nio matcher kvar. Det gäller att samla kraft och få ut rätt energi på lördag, säger Janne Carlsson.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.