Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160220ZU006 (2)

Tolv skott på mål – ändå vann Frölunda mot Örebro

Frölunda fortsätter på sitt segertåg. Mot Örebro avgjordes matchen på 20 sekunder när 16-årige Kristian Vesalainen gjorde sitt första SHL-mål.

Frölunda och Örebro gjorde upp redan under fredagskvällen, då i Örebro. Det mötet slutade med en 3-2 seger för Frölunda efter förlängning. Till lördagens reprismöte eller back-to-back som det kallas var både Nicklas Lasu och Lukas Bengtsson tillbaka för Frölunda. Det var gästerna Örebro som började bäst och hade både en och två chanser att spräcka Lasse Johanssons nolla. Vid ett läge räddade Frölunda-målvakten pucken på mållinjen – på TV-bilderna ser det ut som att pucken är över linjen.

Istället dök Patrik Carlsson upp och kunde efter fint förarbete av Oscar Fantenberg och Artturi Lehkonen peta in pucken i nästan öppen kasse. En riktig kalldusch för Örebro som var värda ett ledningsmål. Gästerna han inte repa sig utan 20 sekunder senare var det dags igen. Johan Sundström och Andreas Johnson stod för förarbetet och den 16-årige finske supertalangen, Kristian Vesalainen för avslutet – hans första mål i SHL.

– Jag bara gick mot mål och fick en retur, omöjligt att missa i det läget, säger han till C More.

I den andra perioden var det chanser åt båda håll men inga mål. Närmast var Örebro som efter slarv av Henrik Tömmernes prickade ramverket bakom Lasse Johansson.

Men det blev inga fler mål vare sig i den andra eller tredje perioden utan Frölunda kan bygga på sin segerrad i SHL till tre raka segrar. Segrar som gör att laget befäster sin andraplats i tabellen där Skellefteå fortfarande toppar.

Mest läst