Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tog bikinibild på sig själv - fick flera tusen mejl

Bloggaren och journaliststudenten Linda-Marie Nilsson, 20 år, lade igår upp en bild på Facebook på sig själv i bikini. Nu har bilden fått över 60 000 likes.

Hur hände detta?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag var på stranden i går och min lillebror tog ett fint kort på mig. Jag har noterat att det är bara mina smala kompisar som lägger upp bilder på sig själva i bikini. De andra lägger upp en bild på havet eller stranden. Så jag bestämde mig för att lägga upp bilden och se hur mina vänner reagerade. Och nu har jag fått över 60 000 likes och flera tusen mejl.

Blev du förvånad?

– Gud ja! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig detta. Jag har fått så många fina mejl, ibland har jag nästan börjat gråta. Någon skrev att hon aldrig vågade följa med sina kompisar till stranden men att imorgon skulle hon ta på sig sin bikini och gå dit för första gången på tio år. 90 procent av alla mejl jag fått har varit positiva. Det är jättekul men samtidigt lite sorgligt. Det känns sjukt att det är så ovanligt med en oretuscherad bild på en normal kropp.

Har du fått några elaka kommentarer?

– Ja, en del. Några tycker att jag uppmuntrar till övervikt och att jag är en hälsofara, vilket är sjukt. Jag äter bra, tränar och lever ett sunt liv. Jag mår bra av mina extrakilon och tycker min kropp är jättefin. Jag kommer aldrig få en Kate Moss-kropp och det är jag glad över.

Här kan du läsa Linda-Maries blogg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.