Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Tjuv avslöjad när han ville se på Netflix

En man i Göteborg kom hem från semesterresan och upptäckte att tv:n var stulen. Nu är den tillbaka hos sin rätta ägare - tjuven avslöjades när han blev filmsugen.

Den 36-årige mannen kom hem till lägenheten på Hisingen efter att har varit på semester i Thailand över julen. När han låste upp dörren upptäckte han att han hade haft inbrott. En hel del elektronik hade blivit stulen, bland annat tv:n.

Mannen anmälde stölden till polisen och köpte en ny tv.

När han några dagar senare sitter hemma och tittar på tv upptäcker han att någon annan loggar in på hans Netflixkonto. Han förstår att det måste vara inbrottstjuven och vänder sig direkt till Netflix, som är en så kallad streaming-tjänst där man kan se film och tv-serier via Internet, och får ut vilken IP-adress det är som har loggat in på hans konto.

Därefter kontaktar han polisen som spårar IP-adressen till en lägenhet i Göteborg, där man sedan gör ett tillslag.

– Där sitter en kvinna med barn och tittar på 36-åringens tv, säger Walter Holm, polisinspektör i Centrum.

I lägenheten hittar polisen dessutom datorer och en hel del annat stöldgods. På samma adress är också en välkänd inbrottstjuv skriven som dock förnekar brottet. I stället säger kvinnan att hon har köpt tv:n och de andra elektronikprylarna på Kvibergs marknad.

– Hon tar inte på sig grundbrottet – inbrottet – men erkänner häleri, säger Walter Holm.

36-åringen är nu glad över att få sin tv tillbaka.

– Det hela kunde lösas på grund av att mannen var teknikkunnig och visste att man kunde söka efter IP-adressen, säger Walter Holm.

Ett annat tips från polisen om elektronik blir stulet är att tänka på att försöka spåra sakerna genom Hitta-funktionen som finns i exempelvis mobiltelefonen eller surfplattan så snabbt som möjligt.

Mest läst