Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tips för stora och små under lovet

Åka skidor, gå på vattendisco eller besöka en brandstation? GP har samlat tipsen som gör sportlovet till något extra.

Vecka sju är det äntligen dags för sportlov, och runt om i Göteborgsområdet finns en mängd aktiviteter att välja mellan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Till Skatås kan man bege sig om man vill ta vara på februarisnön. Här arrangeras barnens alldeles egna Vasalopp, och det finns också möjlighet att lära sig att åka längdskidor. Föredrar man utförsåkning har Alebacken i Alafors extra mycket öppet just under sportlovsveckan. I backens slut kan man få en fika för att fylla på energin innan nästa åk.

Vill man ge barnen en riktigt spännande upplevelse och samtidigt ge dem chans att lära sig något livsviktigt, kan man besöka någon av stadens brandstationer. Under sportlovsveckan har de nämligen öppet hus där man dels kan få sitta i en brandbil och känna hur det är att vara brandman, men också lära sig vad man ska göra om det uppstår en brand.

Föredrar man vatten framför snö bjuder Frölundabadet in till vattendisco på onsdagen, där dans, musik och bildar en härlig blandning. Inbjudna till festen är alla under 13 år, men så klart får föräldrar också följa med och titta på.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tips på sportlovsaktiviteter

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.