Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Fredagskrascher
Under fredagen ägde en rad dramatiska olyckor rum runt om i Västsverige. Under söndagen väntas mer snöfall och halka på vägarna i regionen och SMHI har utfärdat Klass 1-varningar.

Tilltagande snöfall och ökande halkrisk

Den första söndagen i mars kommer att präglas av fallande blötsnö och gråa moln i hela Västsverige. Därmed ökar också risken för halt väglag och SMHI har utfärdat klass 1-varning för delar av Västra Götaland.

Vintern har återigen tagit Göteborg och Västsverige i sitt grepp. Ett nederbördsområde har kommit in söderifrån vilket gjort att snön började falla på lördagkvällen och kommer fortsätta göra så under söndagen.

Läs mer: Mer blötsnö väntar – kan bli halka,

- Det kommer komma upp emot fyra centimeter blötsnö i Göteborg som bara kommer bli blötare under dagen när temperaturen stiger något, säger Ian Engblom från vädertjänsten Foreca.

Göteborg ligger i gränsområdet där snön övergår till regn. Ner mot Hallandstrakten kommer det troligtvis regna samtidigt som det kommer snöa i övriga Västra Götaland. Nederbörden väntas tillta framåt söndagskvällen, enligt SMHI.

Läs mer: Lastbilschaufför väjde för personbil – kan ha räddat liv.

- Med undantag från kustområdet så ser det ut som att det kan komma upp emot tio centimeter snö i Västra Götaland, men det är osäkert exakt var detta kommer ske, säger Ian Engblom.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning i de inre delarna av Västra Götaland, vilket innebär att där väntas en väderutveckling som kan orsaka vissa risker för samhället och störaningar för en del samhällsfunktioner.

Temperaturen på vägarna ligger för tillfället strax över noll grader vilket innebär att snön kan ligga kvar på vägarna. Något som ökar risken för halka. Trafikverket har just nu skickat alla sina resurser ut för att salta de stora vägarna, som enligt dem dock ska ha liten halkrisk.

Läs mer: Lastbil i lågor efter dramatisk krick på E 45.

- Det är mest på det mindre vägarna, i hela regionen, där det finns en viss halkrisk, säger man på Trafikverket i Göteborg.

Flertalet olyckor ägde rum under fredagen på grund av halkan. I början av nästa vecka kommer det mer nederbörd men i form av regn som kommer avta under måndagen.

- Men temperaturen kommer vara den samma med enstaka plusgrader, säger Ian Engblom.

Läs mer: Tankbil med explosiv last i diket – polisen: Som en bomb

Mest läst