Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Tillslag mot illegala spelautomater i Backa

  På onsdagen slog polisen till mot två butiker i Hisings Backa efter tips om att dessa tjänar pengar på illegala spelautomater. – Det satt folk och spelade på det ena stället när vi kom dit, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

  Under onsdagen utförde polisen, i samarbete med Skatteverket, kontroller på två butiker i Backa med anledning av att dessa ska ha haft illegala spelautomater uppställda.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Man har fått en del indikationer på att det skulle finnas sådana här automater och det visade sig ju stämma, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen Västra Götaland.

  – I den ena butiken fann man dessutom cigaretter som inte var svenskmärkta, utan vad jag förstår är smuggeltobak.

  I en av butikerna fann polisen sju spelautomater som togs i beslag och en anmälan om brott mot lotterilagen har upprättats. Ägaren till den andra butiken ligger ännu lite risigare till, då det gällande dennes butik handlar om brott mot lotterilagen, brott mot tobakslagen samt olovlig befattning av punktskattepliktiga varor (tobak).

  Peter Adlersson har själv erfarenhet av den här typen av brottslighet.

  – Jag kan inte säga hur vanligt det är nu, men för ett antal år sedan var det väldigt vanligt. Då jobbade jag i Uddevalla och vi gjorde en del sådana beslag, säger han.

  Han tror dock att illegala spelautomater är en bransch på dekis.

  – Kontrollen har blivit klart bättre och vi har gjort en del tillslag under senare år, så jag tror inte att butiksägare vågar ha dem i lika stor utsträckning som tidigare, säger han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.