Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Tiggardockans skapare är hittad

Vem som gjort den uppmärksammade låtsastiggaren vid Avenyn är nu uppklarat. Det är en 13 åring vid namn Adam som gjorde den som en del av ett konstprojekt.

Tiggardockan som bland annat var placerad i Bältesspännarparken väckte mycket uppmärksamhet och många frågor. Främst var syftet med dockan höjt i dunkel. Det spekulerades i om dockan var ett knep för att själv tigga pengar i kylan.

Men det är 13-åriga Adam som ligger bakom dockan, uppger GT.

- Vi ska ha ett projekt i skolan och då valde jag att göra ett konstprojekt om street art. Och då kom jag på att jag gör en tiggare, säger Adam till GT.

Dels tyckte han att det var en rolig grej, men han hade även ett djupsinnigare syfte.

- Dels är det så att tiggarna blivit en del av miljön ute på stan. Så att vissa bryr sig inte utan bara lägger pengar utan att titta vem det är. Jag ville visa att allt inte är vad man tror det är, säger Adam till GT.

Dockan gjorde han hemma hos sin konstintresserade morbror. Tiggardockan tillverkades av pappkartonger och gamla kläder som var köpta på loppis och placerades ut på olika platser i stan. Först vid Centralstationen och sedan vid Avenyn.

- Jag stod en bit i från och filmade hur folk reagerade och så. Det ska också vara med i konstprojektet, säger Adam till GT.

Sju kronor hade någon lagt i den lilla lådan vid låtsastiggaren. Pengar som Adam sedan skänkte till en riktig tiggare.

Mest läst