Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Tidigare högerextrem gripen i Oslo

En tidigare nynazist har gripits i Oslo misstänkt för olaga vapeninnehav.

Polisen satte in en omfattande polisinsats efter att ha fått in en hotanmälan då mannen tidigare dömts för hot mot enskilda individer.

Den gripne var känd nynazist i början av 2000-talet och kontaktades av tidningen VG dagen efter massakern på Utöya. Mannen reagerade då starkt på att bli kontaktad i förbindelse med terrorangreppet.

-Det jag har gjort tidigare är historia. Jag har lagt det bakom mig. I dag är jag en laglydig, vanlig man, sade han då till VG.

Han påpekade också att han inte haft någon kontakt med Anders Behring Breivik.

-Min klient erkänner att han innehar två hagelgevär. Han har ingen anknytning till den högerextrema miljön. Han hade kontakt med miljön på 1990-talet, men ingen kontakt i dag, sade den gripnes försvarare Vidar Lind Iversen till VG.

Polisen har inte några uppgifter som knyter mannen till Breivik, men efter terrorattackerna tar man inga chanser. Därför sattes en stor polisinsats in.

Mannen dömdes i slutet på 1990-talet för att ha sålt vapen till personer i högerextrema miljöer och 2001 beslagtogs pistoler, sprängämnen och polisuniformer hos mannen.

Mest läst