Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Tidigare Gais-spelare överens med Utsikten

  Enis Maljici, tidigare Gais, är överens med Utsikten. Men kontraktet är ännu inte påskrivet.

  Den 20-årige mittfältaren Enis Maljici kommer att spela med Utsikten i Superettan den kommande säsongen. Maljici var med i Gais A-trupp 2012, men lånades ut till Lärje/Angered sommaren 2013 och har även spelat futsal i Gothia FF.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det är en bollskicklig och snabb spelare med bra spelförståelse, säger Utsiktens tränare Janne Carlsson.

  Utsikten har också kommit överens med bröderna Niklas och Daniel Tidstrand om förlängning, liksom Daniel Forsell och Alexander Angelin.

  – Vi har ytterligare ett par egna spelare att komma överens med. Jag räknar med att det blir klart denna veckan, säger Utsiktens sportchef Ingemar Lundin.

  Lundin räknar med att truppen kommer att bestå av 22 utespelare, två målvakter samt tre lärlingar. Plus en eller två öppna platser om det skulle dyka upp något intressant.

  – Det är en stor förändring ekonomiskt för oss att spela i Superettan jämfört med division 1. Utsikten är en för liten klubb för att sväva iväg, och vårt marknadsvärde är ju ingenting jämfört med de stora drakarna, säger Lundin.

  Ledningen är noga med att inte äventyra klubbens ekonomi, och alla spelarna jobbar halvtid vid sidan av fotbollen.

  Var "Kiken" kommer att spela sina hemmamatcher i år är ännu inte klart. Men klubben har en enda målsättning och det är att få fortsätta spela på Ruddalen.

  – Jag har möten inbokade med Idrotts- och föreningsförvaltningen och med politiker. Vi måste få fram en trovärdig åtgärdsplan och tidplan för uppgradering av Ruddalen. Dispensansökan skall lämnas in under januari, säger Lundin.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.