Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Trip to Italy - fick fyra fyar.

The trip to Italy

KOMEDI

KOMEDI

THE TRIP TO ITALY

Regi: Michael Winterbottom

Med: Steve Coogan, Rob Brydon m fl

ENGLAND 2014 (108 min)

Det har redan gått fyra år sedan Steve Coogan och Rob Brydon i tv-serien The Trip första gången åkte på en gastronomisk rundresa tillsammans.

Då var det norra Englands finkrogar dessa två känsliga egon betade av medan de i tillspetsade varianter på sig själva till stor del improviserade och hade imitationsbattles över pasta- och skaldjurstallrikarna. Serien klipptes sedermera ner till en långfilm och i våras sände BBC ytterligare sex avsnitt i uppföljaren The trip to Italy som nu även den kokats ner till bioformat.

Som titeln antyder har Steve och Rob denna gång begett sig till sydligare breddgrader och reser i Shelleys och Byrons fotspår från Ligurien till Capri i en hyrd Mini på uppdrag av The Observer. Redan inledningsvis protesterar Steve och menar att det aldrig gjorts en bra uppföljare. Gudfadern 2, kontrar Rob och Steve svarar att det är just den uppföljaren precis alla drar till med och som är undantaget som bekräftar regeln. Men han har fel.

Även den italienska uppföljaren till The trip är oerhört underhållande, även om det denna gång diskuteras mer medelålderskris och dödsångest än tidigare. De får gärna erövra resten av Europa också.

Mest läst