Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  The Sun Days räddar framtiden

  De som oroat sig för den göteborgska popmusikens framtid kan andas ut. Nya band ligger i startgroparna, redo att återigen sätta staden på den svenska musikkartan. The Sun Days är definitivt ett av dem.

  Bandet har bara funnits i lite drygt en månad och endast en singel finns i deras katalog. Trots det har skivbolaget Luxury redan knutit The Sun Days till sig, och uppmuntrande kommentarer hörts från ett gäng internationella musikbloggar.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Jag vet folk som hållit på i flera år utan att få chansen. Att vi får det efter en månad är helt stört. Utan att vi hinner blinka händer det grejer, säger Elsa Fredriksson Holmgren, kvintettens sångerska.

  Hon menar att band som Makthaverskan och Westkust lyft Göteborgspopen på senare år, och uppskattar att vara en del av samma scen.

  Det var viktigt för The Sun Days att få släppa första låten, You can’t make me make up my mind, så fort som möjligt. Till stor del spelades den in hemma hos Joe Enocsson, bandets initiativtagare och gitarrist. Elsa Fredriksson Holmgren beskriver den som ”catchy, dansvänlig och lätt att lära sig”.

  – Låten är väldigt egenproducerad. Flera i bandet har erfarenhet av att producera musik och det finns definitivt en charm med att göra det själv, säger hon.

  När Jazzhuset på fredag firar Bob Hund-högtiden Helgen v. 48 spelar The Sun Days live, något de bara gjort en gång tidigare. Därefter väntar en spelning i Lund och jobb med nästa släpp.

  – Det är inte lika stressigt att få ut nästa, som det var tidigare. Det känns helt enkelt så bra med You can’t make me make up my mind just nu. Men det kommer mer från oss väldigt snart.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.