Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 2
Alexander Gustafsson här med tidigare världsmästaren Jon Jones.

"The Maulers" vädjan: Sluta vandalisera

Flera utryckningsfordon har attackerats de senaste dagarna. Nu vädjar den svenska UFC-fajtern Alexander "The Mauler" Gustafsson till vandalerna att skärpa sig. – Mitt Sverige är ett fantastiskt land, låt oss alla hjälpas åt att behålla det på det viset, skriver Alexander Gustafsson på sin officiella Facebook-sida.

I går skars däcken på en polisbil sönder i Göteborg. Och det är bara en i raden av händelser mot utryckningsfordon.

I förra veckan gick därför inrikesminister Anders Ygeman ut och fördömde aktionerna.

– Det är oacceptabelt att ge sig på folk som jobbar i blåljusyrkena och det ska vara kraftiga påföljder för den som gör det, sa Anders Ygeman.

Nu ger sig UFC-fajtern Alexander "The Mauler" Gustafsson in i debatten från andra sidan Atlanten.

– Jag var ingen ängel i min barndom och jag är inte den perfekta förebilden, börjar "The Mauler" det känslosamma brevet.

– Men jag har valt en annan väg i livet och har blivit en bättre person. Därför hoppas jag att andra unga män i Sverige tar mina råd, säger en klart orolig "The Mauler".

– Vi måste komma ihåg att de här personerna i uniform befinner sig i våra kvarter eftersom att någon av våra vänner, familjemedlemmar eller till och med bara en granne behöver deras hjälp. Det ni gör är fel. Och på grund utav allt problem som ni skapar är polis- och ambulansfordon rädda för att ta sig ut till ert kvarter och inleda en räddningsaktion varför de i stället måste invänta förstärkning.

Alexander Gustafsson skriver att han hoppas att meddelandet ska nå ut till så många som möjligt och att han hoppas att det kan göra en skillnad.

– De här 2-3 minuterna kan göra en skillnad mellan huruvida en person överlever eller ej. Och, tyvärr, så kan den personen vara din vän, broder, syster eller någon annan du håller kär. Kom ihåg det! Mitt Sverige är ett fantastiskt land, låt oss alla hjälpas åt att behålla det på det viset, avslutar han meddelandet följt av en hjärtsymbol.

Bild - 1
UFC-proffset Alexander Gustafsson vill se ett slut på vandaliseringarna.
Mest läst