Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

"The Mauler" jagar ny chans på titeln

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är tvåa i världen. Men han vill verkligen bli nummer ett. – Det är det som driver mig – jag vill ha en ny titelmatch och vinna den, säger han

Det var i september ifjol som ”The Mauler” snöpligt förlorade den omtalade titelmatchen mot Jon Jones.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På väg mot en ny chans att klå Jones måste han först vinna sin nästa fajt, mot Jim Manuwa när de möts i London den 8 mars.

– Jag hoppas verkligen att det kan bli en ny titelmatch efter att jag har slagit Manuwa. Men det stämmer inte att det redan skulle vara spikat – det är bara rykten och spekulationer. Jag lever mitt liv fram till den 8 mars. Allt kretsar bara kring det. Vad som händer efter det har jag ingen aning om.

Hur ser det livet ut?

– Stenhård träning varje dag, massor av återhämtning. Inget annat. Inga nöjen, inget sådant. Jag kommer att vara i Stockholm och träna fram till mars.

Den 27-årige Arbogakillen är omåttligt populär i MMA-kretsar. Så populär att han till och med har blivit frontfigur för ett tv-spel – framröstad av elva miljoner fans.

– Det är sjukt stort – att jag har så många fans runt om i världen. Men det hände något efter matchen i september. Jag har fått mycket mer uppmärksamhet och folk känner igen mig på ett annat sätt, säger han.

Dessutom talar en viss Zlatan Ibrahimovic ofta väl om sin landsman – och hur stort genomslag den långe från Rosengård har behöver väl knappast påpekas.

– Det känns grymt kul att han vet vem jag är och vad jag gör. Jag har koll på Zlatan också även om jag inte är särskilt fotbollsintresserad. Han är en fantastisk idrottsman och en bra representant för Sverige.

Har ni några likheter?

– Nja, nej. Det skulle väl vara vinnarskallen i så fall.

Det ryktades att du skulle hämta Zlatans priser om han hade vunnit några på Idrottsgalan. Stämmer det?

– Haha, nej, så var det inte …

Om två veckor kan ”The Mauler” själv hämta hem några fina utmärkelser. Han är dubbelt nominerad under World MMA Awards och har chansen att vinna både ”International fighter of the year” och ”Fight of the year”.

– Det är en stor ära att bara vara nominerad – men jag tänker inte så mycket på det. Skulle jag vinna något så vore det fantastiskt.

När kommande motståndaren Jim Manuwa får frågan hur han ska besegra ”The Mauler” och vad som är svenskens svagheter säger han bara:

– Han har inga svagheter alls och det är därför han är nummer två i världen.

Alexander Gustafsson ler när han får höra det.

– Alla har svagheter. Men jag är mer allround än vad han är. Det kommer att bli en explosiv och snabb match. Två fajters kommer att gå upp i ringen men bara en kommer att gå ur den. Och det kommer att vara jag.

Mest läst