Första förlusten. Sebastian Rask, till vänster och hans UHC föll i hemmamötet mot Stenungsund. (Arkivbild)

UHC föll i toppmötet

Uddevalla HC åkte på sin första förlust i hockeytrean, men har ändå fått en bra start på säsongen.

|

UHC inledde säsongen med tre raka segrar, men mot Stenungsund hemma kom säsongens första förlust. Gästande Stenungsund var det något bättre laget än Uddevalla HC, sett över hela matchen och vann med 5–2 (2–2, 2–0, 1–0) i Fridhemshallen.

– Vi var inte tillräckligt rejäla i vår egen zon och bjöd de på många enkla chanser. Dessutom drog vi på oss för många utvisningar, vilket blev avgörande för matchen. Men sett över hela matchen vann Stenungsund rättvist, säger Johan Wackfelt, tränare i Uddevalla HC.

Bäst i UHC var Anton Ekberg i målet som svarade för flera bra räddningar under matchen.

Vad tycker du om säsongsinledningen?

– Poängmässigt är vi oerhört nöjda. Vi har tagit nio av tolv möjliga poäng och ligger tvåa i serien bakom Stenungsund. Men vi behöver bli jämnare under matcherna och kunna spela bra i samtliga tre perioder, berättar Wackfelt.

Han berättar vidare att hans lag också måste bli mer disciplinerade och inte dra på sig så många utvisningar som laget gjort under säsongsinledningen.

– Vi måste skärpa oss och det är något vi kommer att jobba med på träningarna.

UHC har för i övrigt gjort klart med Gustav Olofsson som kommer närmast från Trollhättans HC på lån.

– Vi är väldigt nöjda över att ha knutit Gustav (Olofsson) till oss. Han är en mycket duktig spelare som är lugn i sitt spel och som sällan slår bort några passningar, säger Johan Wackfelt.

Olofsson gjorde debut i hemmamötet mot Rönnäng under föregående vecka och svarade för en stabil insats. UHC spelar nästa match borta mot Lysekil i Gullmarsborgs ishall i morgon, fredag.

För Lions Strömstad blev det storseger hemma mot KB Knights med hela 10–0 (1–0, 4–0, 5–0). Hemmalaget var flera nummer större, bättre och tuffare än KB Knights och vann helt rättvist. Segern var Lions andra i hockeytrean den här säsongen.

I nästa omgång tar Lions tabellfyran Rönnäng emot i Lionshov ishall.

Det gick tyngre för Lysekil som föll borta mot Rönnäng med klara 6–3 i Tjörns ishall. Hemmalaget Rönnäng fick en riktig drömstart på matchen och ledde med 2–0 efter sex minuters spel. I den andra och tredje perioden var det Rönnäng för hela slanten.

Lions ligger trea i serien med sex inspelade poäng efter fyra spelade omgångar. Lysekil är femma med en poäng på lika många omgångar.