Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
217310h1024.jpg
22-åringen, som greps i Boliden misstänkt för förberedelse till terrorbrott i november, kräver staten på en miljon kronor efter att ha rentvåtts från misstankarna. Bilden från polisens insats vid tillfället.

Terrorfriad kräver staten på en miljon

22-åringen greps och misstänktes för förberedelse till terrorbrott, men befanns sedan oskyldig och friades från alla misstankar. Nu kräver han den svenska staten på en miljon kronor, uppger Aftonbladet.

22-åringen har ansökt om ersättning från Justitiekanslern efter att ha blivit utpekad som terrormisstänkt och att han har fått sin bild och namn publicerad i flera medier.

- Han var misstänkt för synnerligen allvarlig brottslighet. Men framför allt för att han har åsamkats massmedialt lidande, eftersom att han blev utmålad som terrorist och fick sitt namn och bild publicerad, säger 22-åringens advokat Peter Ataseven till Aftonbladet.

Det var den 18 november som 22-åringen anhölls i sin frånvaro och hans bild och namn publicerades i många medier runt om i Sverige. 22-åringen greps på ett asylboende i Boliden kvällen efter och han satt under tre dagar anhållen innan åklagaren beslutade att släppa honom på fri fot, utan några misstankar om brott.

Mest läst