Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
GP_0228_SM-Synkro-Konstak_2

Team Surprises SM–guld ingen överraskning

Team Surprise hann knappt plocka hem SM–guldet innan de var tvungna att lämna Frölundaborg. Sveriges bästa konståkningslag flög vidare mot nya vinster.

Team Surprise dominerar den svenska lagåkningsscenen. När SM i synkroniserad konståkning hölls i Göteborg och Frölundaborg vann de i stor stil. Med totalpoängen 215,32 var det långt ner till Team Boomerang på andra plats.

– Det är roligt varje gång vi vinner SM. Vi fokuserar alltid på vår prestation och nu känns det oerhört bra att ha med sig de här två goa åken i benen, säger Team Surprises lagkapten Nathalie Lindqvist.

Hon och resten av tjejerna i Sveriges bästa konståkningslag fick bråttom av isen efter sitt långa program. Bara knappt fyra timmar efter att de, svettiga och andfådda, var färdiga med sin show lyfte ett flyg som tog dem till Shanghai. Där väntar ny topptävling mot internationellt motstånd.

– Vi ska duscha och fixa frillan och sen blir det direkt till flyget, säger Nathalie Lindqvist.

11 timmars flygresa österut blev tacken för att Team Surprise vann SM-guld. Men att de inte fick fira segern i lugn och ro stör inte laget från Landvetter Konståkningsklubb.

– Vi har vetat vad som komma skall. Fokus har legat på den här helgen, säger Lindqvist kaptenskollega Lovisa Lindblad.

Under söndagens långa program var två varelser extra viktiga för att detaljerna skulle sitta. Team Surprise maskotar, två gosedjurstigrar, spelade en viktig roll. Tränaren Andrea Dohany kramade dem hårt under hela åket.

– Hon kramar sönder dem, säger Lovisa Lindblad.

Kommer ni vara slitna efter den här dagen?

– Nej, man är i sin egen bubbla när man är på isen så det kommer inte vara någon fara.

Det andra laget på seniornivån var Team Boomerang. Göteborgs Konståkningsklubbs representant var först ut med sitt program. Poängen 171,13 var Boomerangs bästa den här säsongen.

– Vi är halvnöjda. Det finns saker att förändra. Det satt inte som en smäck, säger Sarah Vuoppola i Team Boomerang och får medhåll av lagkamraten Emma Wijkmark.

– Vi hade lite missar. För att vinna hade vi behövt presterat bättre, säger hon.

För Team Karisma, som GP besökte under uppladdningen till SM, blev helgen en succé. I ungdoms-SM vann Karisma med god marginal ner till Team Together och fick fira ett efterlängtat guld.

Mest läst