Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Christian Taylor var nära Jonathan Edwards världsrekord i tresteg.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Taylor nära världsrekord i tresteg

  Herrarnas trestegsfinal i VM motsvarade de höga förväntningarna. Christian Taylor vann på 18,21 - tidernas näst längsta hopp och bara åtta centimeter från världsrekordet.

  Amerikanen Taylor och kubanen Pedro Pablo Pichardo kom till VM i Peking efter att båda ha hoppat över drömgränsen 18 meter tidigare i år. I finalen bjöd de på en av de hetaste duellerna i friidrotts-VM - med Taylor som odiskutabel segrare till slut.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  -Det var en underbar fajt, säger den 25-årige guldmedaljören som slog till med monsterhoppet på 18,21 i sista försöket.

  "Ännu hungrigare"

  Bara en knapp decimeter från Jonathan Edwards 20 år gamla världsrekord från VM på Ullevi i Göteborg.

  -När man är så nära ett rekord gör det dig bara ännu hungrigare inför nästa tävling. Det här betyder något extra inför OS i Rio, säger Taylor.

  Pichardo ledde tävlingen halvvägs och var desto mer besviken efter att ha stannat på 17,73.

  -Jag är så upprörd och besviken. Jag kände mig inte hundraprocentigt okej och fick inte upp farten ordentligt. Jag förväntade mig verkligen längre hopp och till och med attacker på rekordet i dag, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

  Polskt jättekast

  Det var inte bara i trestegsgropen som det presterades världsresultat på torsdagskvällen. Damernas släggtävling hade en suverän segrare i Anita Wlodarczyk som vann på 80,85 - bara 23 centimeter kortare än hennes världsrekord från början av augusti.

  Bakom polskan lyckades Zhang Wenxiu knipa silvret på 76,33. Det var Kinas tredje silver och totalt fjärde medalj i VM, men hemmanationen väntar med tre tävlingsdagar kvar fortfarande på det första guldet.

  Innan Usain Bolt satte punkt för kvällen i Fågelboet ordnade Allyson Felix USA:s tredje guld i VM när hon vann 400 meter på 49,26. Felix har tidigare haft stora triumfer på 200 meter, men det här var hennes första mästerskapsguld på dubbla distansen.