Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Tårta

Den här tårtan är betydligt enklare att göra än det ser ut. Vill man inte ha något marsipantäcke går det lika bra att dekorera den med ett tjockt lager grädde och toppa med jordgubbar, andra bär och/eller vackra ätbara blommor. Den vita sockerpastan kan man beställa på ett konditori. Annars kan man köpa gröna eller rosa prinsesslock i vanliga livsmedelsaffärer. Fast då blir ju inte tårtan vit …

En tårtbotten (tre lager)

4 dl vispgrädde

1 tårtlock av vit marsipan eller sockerpasta alt. grönt eller rosa prinsesslock.

Till rabarberkrämen

500 g rabarber

1 ¼ dl (100 g) socker

1 vaniljstång

¾ dl grenadine (finns i drinkhyllan i affären)

4 msk (50 g) färskpressad citronsaft

Till vaniljkrämen

2 ½ dl mjölk

½ dl (50 g) socker

½ vaniljstång

½ dl (20 g) maizena

3 (60 g) äggulor

15 g smör

Rabarberkrämen

Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en kastrull och koka den tillsammans med vaniljstången, skuren på längden, och övriga ingredienser tills rabarbern är mjuk och fin. Skrapa ur resterande vaniljkorn och ta sedan bort själva vaniljskalen innan krämen mixas och kyls.

Vaniljkrämen

Häll mjölken med vaniljstången, skuren på längden, och sockret i en kastrull. Vispa ner maizenan och äggulorna. Värm kastrullen under omrörning på medelvärme. Låt krämen koka upp och småputtra någon minut tills den tjocknar.

Ta kastrullen från plattan och blanda i smöret. Lägg plast över bunken och låt den svalna. Passera den sedan genom en sil.

Montering av tårtan

Vispa grädden.

Lägg rabarberkräm på den understa delen. Lägg vaniljkrämen och ett lager grädde på nästa del. Bred resten av grädden på den översta delen och runt om. Klä tårtan med vit sockerpasta, marsipan eller prinsesslock. Dekorera gärna med färska blommor och någon marsipanblomma. Daniel har också lagt ett sidenband och ett pärlband i nederkanten på tårtan.

Bild - 1
Mest läst