Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Födelsedagstårtan verkar smaka gott!

Tårtätande på ettårsdagen

Prinsessan Estelle fyller ett år i dag. Men den lilla hertiginnan av Östergötland firar dagen med de allra närmaste.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit restriktiva när det gäller den mediala uppmärksamheten kring prinsessan Estelle och det gäller även på ettårsdagen.

Men hovet släppte vid 11-tiden nya bilder på en tårtätande liten sessa - dem ser du i bildgalleriet här intill*. Av bilderna att döma trivs hon utmärkt och är dessutom klädd i den klänning Victoria bar på sin ettårsdag.

Hovets informationschef Bertil Ternert meddelade tidigare i veckan att det skulle bli ett privat firande ute på Haga slott.

– Det blir inget officiellt firande med tanke på att prinsessan faktiskt bara är ett år, säger hovets informationschef Bertil Ternert till aftonbladet.se.

Exakt vilka ur kungafamiljen som finns på plats avslöjas inte med det rör sig om den närmaste familjen.

Enligt expressen.se finns dock Madeleine och fästmannen Chris O´Neill bland gästerna liksom morbror Carl Philip med sin flickvän Sofia. Och så kommer förstås prins Daniels släkt från Ockelbo.

När tronarvingen Estelle Silvia Ewa Mary föddes på Karolinska universitetssjukhuset i Solna den 23 februari förra året mötte en stolt, nybliven pappa ett stort medieuppbåd bara några timmar efter nedkomsten.

– Mina känslor är lite all over the place, sade prins Daniel då, sedan han först avslöjat kön, födelsetid, längd och vikt.

Fram till dopet i maj förra året var i stort sett alla bilder på den lilla prinsessan tagna av någon familjemedlem eller av en fotograf som kungahuset själva anlitat.

När kronprinsessan själv var liten var det kung Carl Gustaf som tog bilderna de första åren. Bägge strategierna har inneburit att det är kungahuset själva som förser pressen med bilder.

Den enda längre intervjun med Victoria och Daniel i egenskap av föräldrar gjordes i samband med SVT:s årskrönika om kungafamiljen. Estelle var då nio månader, hade precis börjat att krypa, tyckte om att gå med stöd och sov dåligt om nätterna på grund av tandsprickning. Och föräldrarna beskrev föräldraskapet på samma sätt som andra harmoniska föräldrapar beskriver bebistiden.

Det spekuleras i att ettåringen ska få en ny barnflicka och många undrar när Estelle ska börja i förskolan. Men det är frågor som kungahuset inte vill svara på. I SVT-intervjun betonade Estelles föräldrar vikten av att få ha sitt privatliv i fred.

*) I mobilen kan du ha svårt att hitta bildgalleriet men i GP:s appar för iphone och android hittar du bilderna om du väler Mer i menyn och därefter Bilder. I övrigt får vi hänvisa till www.gp.se

Mest läst