Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Tålamodet brast för Karin Adelsköld

Hon tröttnade på alla utseendekommentarer och replikerade "Hold in, push up och fuck off " i direktsändning. Det blev snabbt en snackis på sociala medier. - Förvånande att folk retar sig på gäddhäng, nästan komiskt, säger Karin Adelsköld.

Redan under premiären av SVT:s direktsända Alla tiders hit började tittare ha åsikter om programledarens utseende. Bland annat kommenterades hennes hår, som folk undrade var äkta.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Var du beredd på det?

- Jag är en komiker och det här är mitt första riktiga programledarjobb. Inför sändningen var det många som förvarnade mig om utseendeåsikter. Fast jag trodde inte det var så omfattande. Där hade jag tydligen fel. Att en bit skinn som gäddhäng kan uppröra är lite konstigt och nästan komiskt. Jag är trots allt en vanlig 40-åring och ingen smärt 20-åring.

När det andra programmet sändes forsade kommentarerna och åsikterna på mejl och sociala medier som Twitter, både från män och kvinnor. De handlade bland om att hennes klänning satt för tajt och att hon skulle fälla in det som hängde ut. Enligt Karin Adelsköld så var det knappast några som yttrade sig om musiken eller artisterna som uppträdde.

Då brast tålamodet. I direktsändning svarade hon spontant "Hold in, push up och fuck off" och visade fingret.

- Kommentaren ångrar jag inte. Däremot skulle jag inte ha visat fingret eftersom det är familjeunderhållning. Så det vill jag be om ursäkt för.

Efter hennes replik vände reaktionerna. Karin Adelsköld mejlkorg växte snabbt av nätkärlek.

- Jag har fått cirka 100 mejl, alla positiva så det känns skönt och är ett stöd.

Varför provocerar gäddhäng på kvinnor?

- Männen får nog också höra ett och annat, som exempelvis Plura. Däremot försöker kvinnor oftare dölja det kroppsliga förfallet genom bland annat att bära långärmat. Det beror på att tjejer och kvinnor är mer utsatta för kravet på en perfekt kropp och inte tror att de duger som sig själva.

Programledaren har genom reaktionerna fått mycket arbetsmaterial som hon kommer att använda på ståupp-scenen.

- Min tanke är det kan skapa debatt och fler kanske kan se humorn i det hela, det vill säga kroppen.

Kommer du att klä dig i en heltäckande one piece på lördag?

- Nej, snarare i string, haha.

  

Titta på avsnittet här: http://www.svtplay.se/alla-tiders-hits

Mest läst