Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Tände eld på soffa hos Migrationsverket

En ung man som är asylsökande tände eld på en soffa i Migrationsverkets ankomstboende i Kållered. En kort tid efter det blev han också involverad i ett bråk. – Det är efter branden har släckts som han har börjat bråka med väktaren och de boende, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i Väst.

Det var vid lunchtid på tisdag som räddningstjänsten ryckte ut på ett larm. En man som är asylsökande hade satt eld på en soffa i Migrationsverkets ankomstboende i Kållered. När brandmännen hade kommit fram till platsen hade personal redan hunnit släcka branden. Brandmännen behövde bara släpa ut soffan från lokalen och verksamheten behövde aldrig evakueras.

En kort tid därefter ska mannen som anlagt branden uppgett för personalen att det var han som låg bakom händelsen. Efter det ska han ha börjat bråka med andra asylsökande och väktare som befann sig på boendet.

– Kvart i tolv släcker räddningstjänsten branden. En kvart senare ringer väktaren och informerar oss om att det är bråk på boendet. Då är räddningstjänsten fortfarande kvar, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i Väst.

När polisen dyker upp på platsen griper man den bråkiga mannen.

Anna Ahlberg, som är enhetschef på mottagningsenheten, uppger att händelsen är ovanlig för Migrationsverket.

– Det är inget som jag har varit med om tidigare, det var skönt att det gick så bra som det gick och att ingen skadades, säger hon.

Medan den enskilda händelsen sticker ut känner Anna Ahlberg att situationer där det förekommer hot har ökat på Migrationsverket under hela förra året.

– Vi har sett en viss ökning i tillbud. De hotfulla situationerna är fler, vi har en ökning framförallt under slutet av året, säger hon.

Nu har polisen inlett utredning av händelsen. Ingen person har förhörts i nuläget.

Enligt polisens uppgift är den misstänkte mannen i 20-årsåldern och har anhållits.

En anmälan har skrivits om allmänfarlig vårdslöshet alternativt mordbrand.

Mest läst