Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

SVT-profilen: Hon kommer aldrig tävla för Sverige igen

SVT-profilen och höjdhoppsikonen Kajsa Bergqvist är stensäker efter att Abeba Aregawis B-prov visat sig positivt.– Förvånar mig inte om hon kommer tillbaka. Jag tror dock aldrig hon kommer att tävla för Sverige igen, säger hon till SVT.

Att Aregawis B-prov skulle visa sig vara positivt var ingen större skräll. Abeba Aregawis förklaring att hon ska ha fått tabletterna för två år sedan från en doktor ger Kajsa Bergqvist inte mycket för.

– Det är otroligt tråkigt och otroligt korkat om det skulle vara så som han beskriver, att hon ska ha ätit några piller från en turkmensk doktor utan att veta vad det är. Det känns ganska svårt att tro på den förklaringen, men helt klart är att hon har tagit det här preparatet, säger Bergkvist till SVT.

Enligt det regelverk som Wada har ska preparatet Meldoniun ge fyra år avstängning om man inte kan bevisa på något sätt att man fått i sig preparatet omedvetet. Det svenska friidrottsförbundet har hårdare regelverk och kommer stänga av Aregawi i åtta år. Om man ska tro Kajsa Bergqvist så är det definitivt färdigtävlat i den svenska landslagsdressen för Aregawi.

– Troligen väntar en avstängning och hur lång den blir, det beror ju på vad IAAF bestämmer till att börja med. Hon är fortfarande ung. Hon kanske kan komma tillbaka senare, om några år, men hennes rykte kommer alltid vara skamfilat av det här givetvis, säger Bergqvist.

Mest läst