Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
GHC

Svettig seger i kvalpremiären för GHC

Göteborg HC fick bästa tänkbara starten i kvalet till Riksserien. Ändå blev det onödigt spännande i sista perioden. – Nu vet vi vilken nivå som kommer krävas, säger lagkaptenen Teddie Falkeborn.

För två år sedan fanns inte ens klubben, på lördagen fick Göteborg HC bästa tänkbara starten på kvalet till elitserien. Laget tog ledningen första perioden och kunde gå till periodvila med en 3-1-ledning efter två mål av Kallison Funk och ett av Emma Johansson.

Men det som såg så bra ut skulle ändå bli en svettig historia. I början av tredje perioden reducerade Björklöven och kort därefter följde tre utvisningar på kort tid för Göteborg HC.

– Det konstiga är att jag ändå kände mig helt lugn, Ellen Wilhelmsson var bra i målet och när tjejerna gick in och jobbade så ägde vi ändå matchen. Så jag var lugn och cool i båset under utvisningarna. Jag litar på tjejerna, säger Janne Mellgren som är lagets tränare.

Och visst klarade laget av utvisningarna och kunde till slut vinna med 3-2.

– Det är så skönt att börja här uppe med en vinst, har man åkt i femton timmar så har man inget annat än vinst i sikte och nu vet vi vilken nivå det kommer ligga på, säger lagkaptenen Teddie Falkeborn.

Trots vinsten är varken hon eller tränaren helt nöjd med spelet. Kanske var det de långa bussresorna som satt i benen. De är åtminstone båda eniga om att lägsta nivån måste höjas till söndagens match mot Sundsvall.

– Nu när vi har spelat en match tror jag ändå att nervositet har släppt och vi har lärt känna varandra på isen. Vi är mer förberedda för morgondagens match mot Sundsvall. Det blir en utmaning som vi ser fram emot, säger Teddie Falkeborn.

Målsättningen i kvalserien är solklar.

– Vi har många nya i laget, men alla har samma mål. Det är bara rakt upp som gäller.

Mest läst