Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

131792h1024.jpg
En klänning som bars av Judy Garland i filmklassikern "Trollkarlen från Oz" väntas säljas för cirka tio miljoner kronor på en auktion i London.

Svettig Garland-klänning till salu

En klänning som bars av Judy Garland i "Trollkarlen från Oz" säljs på auktion - komplett med svettfläckar runt nacken. Plagget kan komma att bli den dyraste filmkostymen som någonsin har sålts, skriver Sky News.

Den klassiska blåvitrutiga klänningen är en av tio likadana som Garland hade på sig när hon spelade Dorothy i filmklassikern från 1939. Klänningen tillverkades med syfte att få den 17-åriga skådespelerskan att se ut som 12, som sin rollfigur.

Slutpriset väntas bli svindlande högt - drygt tio miljoner kronor, enligt auktionsfirman Bonhams, som vidare lovar att klänningen är i "bra skick" trots svettfläckarna.

Klänningen trumfar dock inte de rubinröda skor som Garland bar i samma film. Paret, vars värde uppskattas till nära 26 miljoner kronor, stals från ett museum 2005 och är fortfarande på vift.

Bland de övriga föremålen som säljs på auktionen i London i september finns en Spock-kostym som bars av Leonard Nimoy i "Star trek". Slutpriset väntas bli cirka 600 000 kronor.

Mest läst