Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/17

Sverige klart för playoff - Zlatan avgjorde

Var det snacket i halvtid som gjorde att Sveriges VM-dröm lever? – Vi var lite för rädda i första halvleken, och vi snackade ihop oss i pausen, säger Anders Svensson.

Den viktiga VM-kvalmatchen på Friends Arena mot Österrike hade två helt olika halvlekar.
I den första var det Österrike som bestämde och var bäst. De gjorde också välförtjänt 1–0 genom Martin Harnik efter en halvtimme. Johan Elmander hade förvisso ett rungande stolpskott minuten efter – men om inte Andreas Isaksson gjort en mäktig fotparad på David Alabas friläge i 38:e minuten vete katten hur detta hade slutat.
– Jag fick en tånagel på den. Vi tog ett rejält snack i pausen – och det är så många vinnarskallar och personligheter i det här laget, säger Andreas Isaksson.


Per Nilsson:
– Vi sa att vi skulle släppa oss och pressa bättre, och inte ta allt på så stort allvar. Det var väldigt många spelare som ville prata i pausen om vad som kunde bli bättre.


Förbundskaptenen Erik Hamrén bekräftar:
– Vi bestämde oss att vi skulle ta två steg framåt i planen – i stället för två steg tillbaka. Vi pratade också om att vi har vänt ett antal matcher förut och att vi vet att vi klarar av det.


Det gjorde Sverige än en gång. I 55:e minuten svarade Zlatan Ibrahimovic för en snygg chipp. Martin Olsson slängde sig fram och språngskallade in 1–1.
Därefter var det Zlatan som skapade det mesta framåt. Han missade ett friläge, han dundrade en väldig frispark precis över.


Och i 85:e minuten kom det efterlängtade segermålet. Inhopparen Kim Källström slog en underbar passning som friställde Zlatan – som med vänsterfoten vrickade in 2–1.
– Jag såg att han tog en löpning och försökte bara tajma passningen så bra som jag kunde, säger Kim, märkbart nöjd med utfallet av sitt inhopp.


Men Österrike fick ett gyllene läge att kvittera. I sista sekunden kom ett bra frisparksläge. David Alaba tog sats – men sköt någon decimeter utanför.
– Först blev jag lite irriterad på Pontus (Wernbloom) för att han tog en frispark där. Men jag kände att jag hade kontroll på den, säger Andreas Isaksson.


Anders Svensson:
– Det var en jobbig match där vi hade det tungt i första halvlek. Vi gick ut i andra halvlek och visade upp en jävla vilja. Nu är det en sjuk glädje, såklart.

Tyskland

Schweiz

Brasilien

Japan

Iran

Sydkorea

Belgien

Italien

Holland

Argentina

USA

Australien

Costa Rica

Mest läst