Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Svensson tackade för sig: Inte vilken klubb som helst

Gustav Svensson sa under onsdagen tack och hej till sina lagkamrater i IFK Göteborg. Nu väntar flytten till Kina. – Det är klart det inte är roligt, men nu börjar nästa äventyr, säger han till GP.

Den 27-årige mittfältaren som snart inleder sitt äventyr i Guangzhou R&F FC har nu sagt hej då till IFK Göteborg och sina lagkamrater.

– Lite vemodigt, men jag har ju haft det definitivt sedan jag skrev på kontraktet. Men det här är ju inte vilka som helst eller vilken klubb som helst jag säger hej då till. Det är en klubb som betyder mycket för mig och många vänner som betyder mycket för mig. Vänner jag har haft under en lång tid.

Vad väntar nu?

– Jag flyger på fredag och försäsongen är ju redan igång så det blir direkt in i det med fotbollen direkt. Jag kollade ju in träningsanläggningen när jag var därborta och träffade lite lagkamrater. Förvånansvärt många som kunde engelska så det kändes bra. Jag slipper att lära mig kinesiska.

Truppen i Guangzhou R&F FC är inte helt spikad utan det kommer hända saker där.

– Det kommer bli så att vissa kommer försvinna och så. De ska spika truppen nu men det är ju fyra utländska spelare som får vara med i truppen, tre i startelvan.

Stor press direkt?

– Ja, men det är jag ju van vid. Så har det varit i alla klubbar jag har varit i.

Hur känns det att lämna Göteborg?

– Tråkigt! Jag har ju vänner, familj och trivs bra i staden. Samtidigt känns det roligt med ett nytt äventyr och det ska bli kul att lära känna den kinesiska kulturen. Det är ett spännande äventyr.

Sen vänder du hem med Wernbloom, Berg och Wendt om några år?

– Ja, det är ju planen i alla fall, säger Svensson och skrattar.

Mest läst