Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Svenskar startar fängelsebibliotek

Frilansjournalisterna Martin Schibbye och Johan Persson vill starta ett fängelsebibliotek. Nu uppmanar de alla att skicka böcker på utländska språk.

De båda svenska journalisterna, som dömts till elva års fängelse i Etiopien för illegal inresa och samröre med terrorstämplad organisation, planerar att sätta upp ett bibliotek för sina medfångar i Kalityfängelset i Addis Abeba.

Enligt Karin Schibbye, mamma till Martin, har fängelsedirektören godkänt förslaget. De praktiska detaljerna kommer att diskuteras i samband med de anhörigas besök i början av februari.

- Vi uppmanar alla att skicka böcker på utländska språk tillsammans med ett brev på engelska till Martin och Johan. Det finns en stor längtan efter litteratur bland fångarna i Kalityfängelset, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet på förbundets hemsida.

- Vi hoppas naturligtvis att Martin och Johan ska benådas som fort som möjligt, men om de under tiden kan börja bygga upp ett bibliotek kan vi tillsammans genomföra en både humanitär och kulturell gärning, fortsätter han.

Skicka bok och brev till:

Johan Persson / Martin Schibbye

Kality Prison Zon 7

Addis Abeba Prison Administration

P O Box 2436

Addis Abeba

Ethiopia

Mest läst