Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

101542
Simon Ohlsson i Silverbullit.

Svensk-tysk happening krönte festival

Strängarna vibrerade. Men höll. Under söndagen delade över femtio musiker från Göteborg och Berlin scen i det unika projektet The Göteborg string theory.
När klangerna lägger sig efter göteborgsbandet Midaircondo vet jublet inga gränser i tältet utanför Röda sten.
Clandestinofestivalen är inne på sin sista dag och det är dags för musikerna bakom det tysk-svenska samarbetsprojektet The Göteborg string theory att visa vad de har sysslat med under fyra koncentrerade tolvtimmarsdagar i en studio i stan.
Femton akter, varav majoriteten från Göteborg, har fått var sin låt omarrangerad av tre musiker från Berlin - Nackt, Nils Tegen och Ben Lauber - för att passa till stråkar.

Idén till Göteborgsprojektet kommer från formgivaren och musikern Nathalie Barusta Gäbel och hennes man Sebastian Gäbel, som hade varit med i den tyska föregångaren Berlin string theory som startade för två år sedan.
- Det var så mäktigt så vi ville skapa något liknande här, med de fantastiska musiker som Göteborg har, berättar Nathalie Barusta Gäbel utanför tältet.
Det ideella projektet fortsätter under hösten och vintern med att konstnärer får illustrera varje arrangemang och avslutas, som Nathalie Barusta Gäbel uttrycker det "på något konserthus i Göteborg". Lagom till konserten kommer de inspelningar som gjordes under veckan att släppas i någon form.

Över 60 personer är inblandade, men på scen dyker - förutom Midaircondo - bland andra Simon Ohlsson från Silverbullit, duon Wildbirds & Peacedrums, den tyska sångerskan Elke Brauweiler, Jaquee, El Perro del mar, Pacific, Warren Suicide, Fox Machine och Jmy Haze upp - alla ackompanjerade av stråkkvartetten Qvartiett.
- Tanken bakom projektet är att förena musiker runt hela världen. Nästa år kanske vi ses i New York, sammanfattar en svettig Nackt under den avslutande låten av Amanda Bergman, alias Hajen.
Mest läst