Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB150709PA111

Svensk succé i Borås Grand Prix: Fantastiskt

Det blev storslam för Sverige när Grand Prix-hoppningen i Borås avslutades i går. Malin Carlbäck vann Guldfinalen och sedan följde Helena Persson upp med att ta hem segern i Gina Tricot Grand Prix. – Fantastiskt! Nu hoppas jag på en plats till Scandinavium, säger Persson.

För första gången någonsin valde arrangörerna i år att satsa internationellt. Men trots en startlista med flera världsstjärnor var det till slut de svenska ryttarna som dominerade.

I guldfinalen föll ryttare efter ryttare bort och till slut stod det mellan Malin Carlbäck och irländaren Shane Carey. Och med hästen Abrina tog svenskan segern med en dryg sekunds marginal.

– Jag trodde inte det här var möjligt, men hade inget att förlora och körde på, säger Carlbäck till Ridsport.

Och sedan var det dags för nästa svenska triumf.

Landslagsryttaren Helena Persson hade redan imponerat med seger i lördagens kval gick och under söndagen visade hennes Bonzai H att formen var intakt.

– Han var i fantastiskt fin form i går och jag hade goda förhoppningar inför finalen, säger Helena Persson, som slutligen gjorde upp om segern med Marlene Lindblad och Sören Von Rönne i en omhoppning.

Lindblad fick till en felfri hoppning, medan Von Rönne rev bort sig, innan det var dags för Persson. Och efter ytterligare en felfri hoppning och en segermarginal på över tre sekunder fick hon motta vinstsumman på 184 800 kronor.

– Jag har inte riktigt hunnit smälta det än. Men det känns fantastiskt. Jag sa redan innan tävlingen att han aldrig har känts så här fräsch vid den här vid den här tidpunkten på säsongen – han brukar vara lite mer "omjuk". Sedan är det alltid lite ovisst inför tävlingar, men tydligen så stämde det, säger hon.

Vad blir nästa steg efter en sådan här start på säsongen?

– Nu närmast hoppas jag på att få en plats till Scandinavium. Det känns som jag har visat att jag förtjänat det nu och jag tror jag får besked under måndagen.

Mest läst