Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
UD

Svensk man skadad i Brysseldåd - anhöriga underättade

UD berättar nu att en av de skadade i attackerna är svensk man i 50-årsåldern. Man kan ännu inte utesluta att några svenskar omkommit i attackerna.

Antalet skadade och döda fortsätter att stiga. UD har nu gått ut med att en av de skadade är svensk. Det är en man i 50-årsåldern som är hemmahörande i mellersta Sverige. Han ska ha fått splitterskador och hans anhöriga är underrättade.

Ännu finns inga uppgifter om att svenskar ska ha omkommit i terrorattackerna men UD uppmanar alla på plats att kontakta sina anhöriga.

– Vi håller på att ta fram exakta siffror på hur många svenskar som befinner sig i Bryssel, säger Anna Ekberg som är presskommunikatör på UD.

Det rör sig inte bara om svenska tjänstemän utan även om turister som tillbringar påsklovet i huvudstaden.

Tills vidare avråder Utrikesdepartementet (UD) alla från att röra sig i områdena runt flygplatsen.

– Flygplatsen och alla tillfartsvägar är avstängda. Om man har planerat att resa dit ska man avvakta och följa nyhetsflödet och rekommendationerna på vår hemsida, säger Anna Ekberg som är presskommunikatör på UD.

Hur kommer det här att påverka Sverige?

– Det är för tidigt att säga. Men vi rekommenderar alla att följa informationsflödet under dagen. Det är upp till SÄPO att se över säkerhetsnivån i Sverige.

Mest läst